NYÅRSSUPÉ
795

–- BOOK NOW -–

SUNDAY DINNER
295 kr

WELCOME
WE’RE OPEN EVERY DAY FROM 5:00 PM

line_trans

 

Levantine is a bistro located in Vasastaden, Gothenburg. The restaurant was opened in 2013 and has a menu that combines classic bistro dishes with fresh Swedish ingredients. The bar serves a range of house cocktails, wine by the glass or bottle and a variety of spirits and avec. Pop in for coffee, dinner or just a glass of wine. We are open daily from 5pm. Welcome!

AFTER WORK

EVERY FRIDAY FROM 16.00 Great price on bubbles, a perfect way to start the weekend!

RESERVATIONS
BOOK ONLINE HERE

line_trans

 

 

If you have any questions regarding a reservation or if you wish to book a table for 9 persons or more, please call our booking service:
+46 (0)31 – 20 15 95 or e-mail us: [email protected]

If possible, we try to have tables available for drop in.

Please note that your booking is not complete until you receive
a confirmation from us.

Levantine is a cash free restaurant.

 

 

NYÅRSSUPÉ

INKL. FÖRDRINK OCH OSTRON 795

INKL. FÖRDRINK, OSTRON OCH VINPAKET 1195

FÖRDRINK

OSTRON
Fine de Claire med vinaigrette och citron

30 G KALIXLÖJROM
Med gräddfil, rödlök, smörstekt briocheoch citron

BAKAD PIGGVARSFILÉ
Med hummerkroketter, hummersås, forellromoch sotad jordärtskocka
–– eller ––
GRILLAD HJORTFILÉ
Med potatisterrine, smörstekta kantareller, rödvinssås och friterad grönkål

LEVANTINES TRE OSTAR +125
Med marmelad och knäcke

CRÈME BRÛLÉE

Á LA CARTE
EVERY DAY FROM 5:00 PM

line_trans

 

OSTRON & MUSSLOR / OYSTERS & MUSSELS

MOULES MARINIÈRE
Organic mussels cooked in wine /
Vinkokta, ekologiska musslor
185

OSTRON & CHAMPAGNE
1 Glas Champagne & 2 oysters /
1 Glas Laurent-Perrier & 2 ostron
165

MOULES FRITES
Organic mussels /
Ekologiska musslor
205

 

line_trans

 

FÖRRÄTTER / STARTERS

Oysters / Ostron 1st 35 / 6st 195 / 12st 390

Escargot / Sniglar 125

Sashimi / Fröyalax 145
Koriander- och jordnötssalsa, chili och wasabimajo

American whitefish roe / Amerikansk löjrom 175
Klassiska tillbehör

Chèvre chaud / Chèvre chaud 125
Betor och valnötter

(V) Crispy tofu / Krispig tofu 115
Pak choi, chili och sojastekt shiitake

Steak tartare / Råbiff 145
På nötinnanlår med klassiska tillbehör

Steak tartare of the week / Veckans råbiff 145

 

line_trans

 

SOPPOR & SALLADER / SOUPS & SALADS

(V) Hot pot 180
Friterade sesamdumplings, ingefära, chili och pak choi

Chèvre chaud 175
Sallad med gratinerad getosttoast, betor och valnötter

Onion soup / Löksoppa 145
Gruyeregratinerad löksoppa

 

line_trans

 

BURGERS & ROLLS

Plain / Burgare 185
Tomat, sallad, lök, dressing och pommes frites

Cheeseburger 195
Cheddar, tomat, sallad, lök, dressing och pommes frites

Lobster roll 265
Sallad, majonnäs och pommes frites

 

line_trans

 

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Boeuf Bourguignon / Boeuf Bourguignon 225
Sidfläsk, champinjoner och potatispuré

Steak-frites / Entrecôte 295
Tomat- och löksallad, bearnaisesås och pommes frites

Calf’s liver Anglais / Kalvlever Anglais 255
Sidfläsk, kapris, lökringar, rödvinssås och potatispuré

Fish and chips / Fish and chips 195
Tartarsås, grönärtscrème och pommes frites

Turbot / Piggvar 265
Sauterad spenat, smörslungad potatis och hollandaise

Levantine’s Bouillabaisse / Levantines Bouillabaisse 215
Tomat- och vitvinsbaserad fiskgryta med räkor, musslor, krutonger och aioli

Steak tartare / Råbiff 230
Med pommes frites

Steak tartare of the week / Veckans råbiff 230
Med pommes frites

Risotto / Risotto 185
Parmesanrisottto med säsongens tillbehör

 

line_trans

 

TILLBEHÖR / SIDE ORDERS

Fried Cornichons / Friterade cornichoner 45
Smetana och honung

(V) Olives / Oliver 35

(V) Side sallad / Grönsallad 55

(V) Sauteed spinach / Sauterad spenat 35

Potato puree / Potatispuré 45

(V) French fries / Pommes frites 40

Aioli / Aioli 15

Mayonnaise / Majonnäs 15

Sauce bearnaise /Bearnaisesås 25

Tartar sauce / Tartarsås 25

 

line_trans

 

DESSERTER / DESSERTS

Crème brûlée 95

Chocolate crème / Chokladkräm 105
Vispad grädde och spritade bär

(V) Lemon and meringue pie / Citron- och marängpaj 105

Ice-cream or sorbet / Glass eller sorbet 35

Cheese plate / Osttallrik 145
3 bitar ost serveras med marmelad och knäckebröd

Chocolate truffle / Chokladtryffel 35

line_trans

 

SÖNDAGSMIDDAG / SUNDAY DINNER

Trerätters middag / Three course dinner
Varje söndag på Levantine / Every Sunday at Levantine
295

 

line_trans

 

WINES
ORGANIC WINE LIST

line_trans

 

CHAMPAGNE & SPARKLING /
CHAMPAGNE & MOUSSERANDE

CHAMPAGNE

Fleury, Blanc de Noirs 950

Nicolas Feuillatte, Brut Fundamental 895

MOUSSERANDE

Crémant de Loire AOC, Flamenco,
Domaine de la Fuye 595

Pétillant Naturel Rosé, Nymphe Émue,
Domaine de la Fuye 595

Crémant du Jura Blanc Extra Brut,
André & Mireille Tissot 695

Italien

Terre di marca, corvezzo, Veneto 495

Spanien

At Roca, Brut Riserva, Catalonien 750

VITA VINER / WHITE WINES

FRANKRIKE, Alsace

Alsace Blanc, Domaine Marcel Deiss 2015 650

Pinot Gris, Rosenberg,
Domaine Stenz-Bucher 2014550

Pinot Blanc, Kritt, Marc Kreydenweiss 2015595

Bourgogne

Chablis Cuvée, Dame Natur,
La Chablisienne 2015595

Saint-Véran, Domaine
Frantz Chagnoleau 2015795

Meursault, Les Forges,
Domaine de Bellene 20151150

Puligny Montrachet,
Domaine Amiot-Servelle 20151350

Loire

Sancerre, Le Tournebride,
Vincent Gaudry 2014625

Sauvignon Blanc, Jolie Fleure 2016395

Muscadet Sèvre et Maine,
La Tarcière Domaine Bonnet-Huteau 2015450

Vouvray, Le Mont, Domaine Huet 2012650

Pays d’Oc

Sauvignon Blanc, La Garrigue du Midi,
Boutinot 2016385

TYSKLAND

Riesling Trocken, Wittman,Rheinhessen 2016530

Riesling Spätlese, Sybille Kuntz, Mosel 2012795

Riesling Trocken, Eva Fricke, Rheingau 2016595

SPANIEN

D’At Roca, Xarel-lo, Penedès 2014595

Nosso Verdejo, Natural, Menade, Rueda 2015420

ÖSTERRIKE

Riesling, Alte Reben, Steiner Tor,
Salomon Undhof, Kremstal 2014735

Grüner Veltliner, Stein,
Jurtschitsch, Kamptal 2015510

Chardonnay, Paul Achs, Burgenland 2014450

USA

Chardonnay, Caitlins Reserve,
Adelsheim, Oregon 2014950

Pinot Gris, Chehalem, Oregon 2014650

NYA ZEELAND

Sauvignon Blanc, Walnut Collectables,
Marlborough 2015495

RÖDA VINER / RED WINES

FRANKRIKE, Bordeaux

Château Bourdicotte, Les Terres Rouge 2014550

Bourgogne

Bourgogne Rouge,
Domaine Amiot-Servelle 2014750

Chambolle-Musigny,
DomaineAmiot-Servelle 20141350

Côtes de Nuit-Village,
Domaine de Bellene 2014650

Beaujolais

Beaujolais-Leynes, Glou de Jeff,
Bret Brothers 2016695

Rhône

Côtes Rhône, Entre Nous,
Domaine Fermesdes Arnaud 2016495

Crozes-Hermitage, Yann Chave 2015590

Châteauneuf-du-pape,
Château Maucoil 2014695

Loire

Cheverny Le Pressoir,
Domaine de Huards 2014650

Les 30 Boisselèes, Saumur Puy Notre
Dame AOC, Domaine de la Fuye 2014550

Languedoc-Roussillon

Clos Vacquerolles Rouge,
Domaine Guillaume Armand 2014595

Pays d’Oc

Cabernet Franc, Domaine Mas Barru, Boutinot 2016385

ITALIEN

Serious Red, “no sulphites”,
Villa Job,Venezia Gulia 2015595

Barbera d’Alba DOC, Ciaböt del Fi,
Brovia, Piemonte 2015695

Barolo DOCG, Brovia, Piemonte 2012850

Barolo DOCG, Rocce di Castiglione,
Brovia, Piemonte 20121150

Barbera d’Alba, G.D Vajra,
Piemonte 2014520

Chianti DOCG, Terre di Corzano,
Toscana 2014520

SPANIEN

Fangos Negre, Vins Toni Gelabert,
Mallorca 2014590

Mas Picosa, Celler de Capcanes,
Montsant 2016420

ÖSTERRIKE

Blaufränkisch Paul Achs, Burgenland 2014495

TYSKLAND

Spätburgunder, Königsbacher Ölberg,
A. Christmann, Pfalz 2014850

Pinot Noir, Wagner-Stempel 2015, Rheinhessen 550

USA

Pinot Noir, Willamette Valley, Evesham Wood,
Oregon 2015650

Pinot Noir, Dundee Hills, Cameron,
Oregon 2015895

SÖTA VINER / SWEET WINES

Château Tirecul la Gravière, Les Pins,
Monbazillac, 201575 / 750

Domaine de Juchepie, Le Quarts,
Côteaux de Layon Faye, 2011120 / 850

Domaine A & M Tissot,
Macvin du Jura Rouge120 / 850

Fonseca Guimaraens Vinhos,
Terra Prima, Douro105 / 750

VITT PÅ GLAS /
WHITE BY THE GLASS

Sauvignon Blanc, La Garrigue du Midi, FRA 85

Pinot Gris, Rosenberg,
Domaine Stenz-Bucher, FRA 130

Chablis Cuvée, Dame Natur,
La Chablisienne, FRA 140

Sancerre, Le Tournebride,
Vincent Gaudry, FRA 150

Muscadet Sèvre et Maine,
Domaine Bonnet-Huteau, FRA 105

Riesling Trocken, Wittman, TYS 125

Grüner Veltliner, Stein,
Jurtschisch, ÖST 120

Chardonnay, Paul Achs, ÖST 110

RÖTT PÅ GLAS /
RED BY THE GLASS

Cabernet Franc, Domaine Mas Barru, FRA 85

Château Bourdicottes,Les Terres Rouge, FRA 130

Pinot Noir, Wagner Stempel, TYS 130

Côtes Rhône, Entre Nous,
Domaine Fermes des Arnaud FRA 120

Crozes-Hermitage, Yann Chave, FRA 140

Barbera d’Alba, G.D Vajra, ITA 125

Chianti DOCG,
Terre di Corzano, ITA 125

Mas Picosa,
Celler de Capcanes, SPA 100

Pinot Noir, Willamette Valley,
Evesham Wood, USA 155

BUBBEL PÅ GLAS /
SPARKELING BY THE GLASS

Nicolas Feuillatte Brut Fundamental, FRA 140

Crémant du Jura Blanc Extra Brut, André & Mireille Tissot, FRA 115

Terre di marca, Corvezzo, Veneto, ITA 90

 

line_trans

 

INSTAGRAM
#LEVANTINEGBG

line_trans

 

CONTACT & OPENING HOURS
ALL THE INFO YOU NEED

line_trans-white

 

 

CONTACT
Aschebergsgatan 22, Göteborg
+46 (0)31 201 595

[email protected]
facebook.com/levantinebistro

OPENING HOURS
Monday – Sunday from 5:00pm
Levantine Parken Monday – Sunday from 5:00pm

INFO
Levantine is a cash free restaurant

#LEVANTINEGBG
INSTAGRAM.COM/LEVANTINEBISTRO

 

line_trans-white